Hubový Kubo

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Hubový Kubo

Hubový Kubo

Ďalším zdravým receptom je hubový Kubo z čerstvých húb, ktorých začínajú byť plné lesy. Na kombinácií sušených paradajok, byliniek a chrumkavého tofu si určite pochutnáte. Krúpy sú navyše plné vlákniny a ich príprava nezaberie viac ako 20 minút, rovnako ako dusenie húb. Namiesto čerstvých húb môžete použiť aj huby sušené.

 

Dajte variť krúpy podľa návodu, väčšinou to zaberie +- 20 minút. Odporúčame dať krúpy variť do osolenej vody s kvapkou olivového oleja. Medzitým si nakrájajte huby a cibuľu.

 

Cibuľu vyprážajte do zlatista, potom k nej pridajte huby. Odporúčame mať huby vopred nakrájané a sparené horúcou vodou, urýchlite tak ich varenie. V prípade, že budete používať huby sušené, je potrebné ich dostatočne dlho pred prípravou namočiť. Huby na cibuli okoreňte, namiesto klasickej soli môžete použiť soľ čiernu, huby tak dostanú vajcovú chuť. Nechajte ich chvíľu zakryté dusiť, podlievať môžete vodou z krúp, aby sa huby nepripálili. Pred koncom pridajte ešte hrsť najemno nakrájaných sušených paradajok spoločne s ich olejom a prelisujte strúčiky cesnaku.

 

Keď budú huby zmäknuté vypnite a dochuťte podľa potreby ešte soľou, čiernym korením, lahôdkovým droždím. Nakoniec ešte premiešajte s krúpami.

 

Hore pridajte chrumkavé údené tofu. To vytvoríte jednoducho tak, že kocky hodíte na rozpálenú panvicu s olejom a priklopíte pokrievkou. Občas prehrabnete, aby sa tofu nepripálilo. Po cca 5-8 minútach je hotové.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
40 g Sušená paradajka
2 g Tymian
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 štipky Rasca
2 štipky Majorán
200 g Huby čerstvé
200 g Krúpy varené
10 ml Olej repkový
180 g Tofu údené
4 lyžičky lahôdkové droždie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.