Hráškový hummus

Doba prípravy: 15 min. | autor:

Hráškový hummus

Hráškový hummus

V arabskej kuchyni je cícer nenahraditeľnou potravinou v recepte na pikantnú nátierku. Ochutiť ju môžete podľa vlastnej chuti. Základom by ale mali byť čerstvé bylinky, kvalitný olej, cesnak, rasca, dohladka zmixovaný cícer a limetková alebo citrónová šťava.

Existuje veľké množstvo druhov humusu. Napríklad so sušenými paradajkami, olivami, mrkvou a podobne. Dnes si ukážeme starú dobrú klasiku – hráškový humus.

 

 

  1. Všetky uvedené ingrediencie rozmixujte dohladka.
  2. Ak bude zmes príliš hustá, zrieďte ju s pár lyžicami oleja alebo tahini pasty. Tahini pastu do humusu pridávajte od 1 pl a ďalej spoločne s olejom podľa požadovanej hustoty.
  3. Hummus okoreňte cesnakom, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.
  4. Nátierka sa skvelo hodí k čerstvej nakrájanej zelenine, celozrnnému pečivu, tortillám alebo ako dressing do šalátov.

Ingrediencie - 2 porcie

1 strúčik Cesnak
100 g Čerstvý hrášok
2 ml Olej olivový
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Citrónová šťava čerstvá
80 g Cícer v slanom náleve Bonduelle
20 g Pasta tahini

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.