Hovädzí steak

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Hovädzí steak

Hovädzí steak

Hovädzie zadné (ideálne dobre vyzreté) mäso si ukrojíme na 2 cm silný plátok, postrážime si aby plátok bol všade rovnako vysoký. Potom mäso necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote. Rozpálime si panvicu, mäso potrieme kokosovým olejom z oboch strán a potom ho sprudka opekáme 2 minúty z prvej strany a minútu zo strany druhej. Vypneme plameň (ak máte elektrický sporák panvicu odstavte na inú platničku!), mäso osolíme a okoreníme, najlepšie čerstvo namletou soľou a korením. Na mäso položíme plátok masla a na 5 minút prikryjeme pokrievkou a necháme dôjsť. Mäso by týmto spôsobom nemalo byť vysušené, naopak by malo byť krásne vláčne a maslo nám urobí trochu šťavy. Podávame s rôznymi druhmi príloh, či zeleninových šalátov.

Ingrediencie - 2 porcie

240 g Hovädzie mäso - zadné
10 g Maslo
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
10 ml Olej kokosový

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.