Hlivový guláš

Doba prípravy: 35 min. | autor:

Hlivový guláš

Hlivový guláš

Guľáš, ktorý je hotový do jednej hodiny! Recept na hlivový guľáš sa rýchlo uchytí v celej rodine. Ľudia naň nedajú dopustiť. Je skutočne rýchly, voňavý a navyše naozaj chutný recept. Hlivový guľáš bude chutiť aj ľuďom, ktorí hubám veľmi neholdujú.

 

Do väčšieho hrnca dajte olej, cibuľu a opekajte približne 5 minút do mäkka. Pridajte všetko korenie a krátko opekajte, kým sa rozvonia. Opatrne, paprika má tendenciu sa pripaľovať a môže aj zhorknúť, tak to s opekaním nepreháňajte. Ďalej pridajte nakrájané huby a krátko ich orestujte. Pridajte cesnak, zalejte vývarom alebo vodou, osoľte, okoreňte čiernym korením a premiešajte. Priveďte k varu, zmiernite teplotu a varte asi 15 minút.

 

Po 15 minútach varenia pridajte pozdĺžne nakrájané papriky a varte ďalších 15 minút, kým huby zmäknú. Omáčku zahustite rozdrobeným chlebom a nechajte na miernom plameni variť tak dlho, kým sa chlieb vstrebá do omáčky. Ak by sa odvarilo priveľké množstvo tekutiny, zrieďte guláš ešte trochou vody.

 

Na koniec pridajte majoránku podľa chuti a okoreňte čiernym korením a soľou. Podávajte s kvalitným žitným kváskovým pečivom.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
250 g Hliva ustricová
2 ml Olej olivový
2 krajce Chlieb ražný
1 kus Cibuľa červená
2 kusy Paprika červená
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 štipky Rasca
2 štipky Korenie paprika mletá
2 štipky Majorán
500 ml Zeleninový vývar

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.