Grilovaný kozí syr s orechami

Doba prípravy: 35 min. | autor:

Grilovaný kozí syr s orechami

Grilovaný kozí syr s orechami

Najprv si pripravte jablká.

Jablká si umyte, rozštvrtite, zbavte jadierok a nakrájajte na tenké plátky. Vložte ich do hlbšej misky, pokvapkajte citrónovou šťavou, lyžicou vody a dobre ale opatrne premiešajte- tak zabránite tomu, aby jablká zhnedli.

 

Ďalej rozohrejte gril alebo panvicu, vyložte alobalom, položte naň syr a grilujte ho z oboch strán približne štyri minúty. Potom ho zložte z grilu.

 

Medzitým odoberte 2 lyžice citrónovej šťavy od jabĺk a vylejte ich do inej misky. Pridajte brusnice, olej, med a vyšľahajte do dresingu.

 

Syr posypte pekanovými orechami a grilujte ďalej, dajte ale pozor, aby vám orechy nezčernali.

 

Na tanier naaranžujte jablká, šalát valerián a naň opatrne posaďte grilovaný syr. Porciu pred podávaním pokvapkajte brusnicovým dresingom a olejom. Podľa chuti okoreňte čiernym korením a soľou.

 

Odporúčame podávať s kvalitným pečivom- celozrnným alebo žitným.

Ingrediencie - 2 porcie

2 ml Olej olivový
0.5 g Jablko
60 g Valeriánka poľná
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Citrónová šťava čerstvá
20 g Brusnice zavárané
0.5 hrstí Pekanové orechy
60 g kozie camembert

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.