Eintopf s červenou repou

Doba prípravy: 45 min. | autor:

Eintopf s červenou repou

Eintopf s červenou repou

Červenú repu umyte, oškrabte a uvarte v osolenej vode do mäkka. Po uvarení a vychladení repu pokrájajte na kocky.

 

Na oleji opečte nadrobno nakrájanú červenú cibuľu. Po chvíli k nej pridajte sójové mäso (vopred uvarené v zeleninovom vývare) a spoločne s cibuľou ho chvíľu opekajte.

 

Pridajte pretlak, rozmarín, zaprášte paprikou, krátko opečte a zalejte zeleninovým vývarom.

Pod pokrievkou zmes duste do mäkka, pred koncom varenia pridajte olúpane, na kocky nakrájané zemiaky. Keď bude všetko mäkké pridajte červenú repu na prehriatie.

 

Zmes dochuťte soľou, čiernym korením, odstavte a nechajte ešte chvíľu odstáť. Eintopf zmes je po odstáti ešte lepšia. Ideálne je ju preto pripravovať deň dopred.

 

 

Nakoniec nastrúhajte ľubovoľné množstvo chrenu, ktorým eintopf na tanieroch dozdobíte. Kto nemá rád chcen, môže použiť na ozdobenie bylinky, napríklad petržlenovú vňať.

Eintopf sa podáva samostatné alebo s čerstvým pečivom.

Ingrediencie - 2 porcie

200 g Zemiaky
2 ml Olej olivový
150 g Červená repa
2 kusy Cibuľa červená
20 g Chren
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 štipky Korenie paprika mletá
2 g Sójové kocky
600 ml Zeleninový vývar
2 g Rozmarín
80 g Paradajkový pretlak

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.