Dusené kuracie mäso s bulgurom

Doba prípravy: 60 min. | autor:

Dusené kuracie mäso s bulgurom

Dusené kuracie mäso s bulgurom

Je chutnejší než kuskus, výživnejší než ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti využitia. Reč je o bulgure, v slovenskej kuchyni zatiaľ málo známej aj keď nie veľmi exotickej prílohe, ktorá má výraznú obilninovú vôňu a príjemnú orieškovú chuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa, horčíka a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravej stravy. Vďaka zastúpeniu vlákniny podporuje činnosť čriev a pôsobí tiež blahodárne na nervovú sústavu.

 

Kuracie mäso si dobre umyte a osoľte. Potom ho vložte na panvicu, pridajte (najlepšie) čerstvé bylinky, podlejte trochou vody alebo vývaru a duste do zmäknutia.

 

Podávajte s bulgurom a čerstvou zeleninou.

Ingrediencie - 2 porcie

200 g Kuracie prsia
2 štipky Oregano drvené
160 g Bulgur
2 g Tymian
2 štipky Soľ
200 g Zeleninová príloha
2 poháre Voda
6 g Citrónová šťava čerstvá

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.