Domáci hamburger so šalátom

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Domáci hamburger so šalátom

Domáci hamburger so šalátom

Mleté hovädzie zmiešajte s vajcom, soľou, čiernym korením a nasekaným oreganom a petržlenovou vňaťou.

 

Rozohrejte gril alebo panvicu na grilovanie. Burgery jemne potrite olejom a grilujte cca 4-5 minút na každej strane, kým nebudú opečené dohneda, no ešte stále uprostred ružové.

 

Opečte vnútornú stranu celozrnných žemlí. Zmiešajte majonézu (môžete nahradiť bielym jogurtom) s horčicou a potrite ňou spodný diel žemle. Položte na ňu list šalátu a burger.

 

Ozdobte uhorkami, cibuľou a pokvapkajte barbecue omáčkou. Zatvorte druhou časťou žemle a puste sa do jedla!

 

TIPY:

  • Odporúčame použiť zadné hovädzie a mäso pomlieť nahrubo- burger sa tak počas prípravy nerozpadne.
  • Použite mäso s 20% tuku, bude šťavnatejšie.
  • K hamburgeru sa perfektne hodí malé pivo a nezabudnite na papierové obrúsky.

Ingrediencie - 2 porcie

100 g Ľadový šalát
2 kusy Vajce slepačie
2 kusy Cibuľa červená
2 štipky Oregano drvené
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
4 kusy Paradajka
80 g Bochníček
200 g Hovädzie mäso mleté

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.