Domáca granola

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Domáca granola

Domáca granola

Túto granolu určite vyskúšajte! Je veľmi jednoduchá a rýchla, nebudete ľutovať. Kupovaná granola a rôzne müsli sú väčšinou zbytočne dosladzované a predražené. Takto si ich urobíte doma za pol hodiny plný plech, dáte do nich presne to, na čo máte chuť a určite tiež urobíte dojem na priateľov, ktorým ich podarujete.

 

Rúru si predhrejte na 150 stupňov. Zmiešajte všetky ingrediencie, okrem kokosu, škorice, hrozienok a spojte ich pomocou sirupu a kokosového oleja. Poriadne premiešajte a dajte na plech vyložený papierom na pečenie.

 

Pečte 15 minút.

 

Po 15 minútach granolu premiešajte a pridajte kokosové vločky a hrozienka zmiešané so škoricou. Škorica a kokos by mohli zhorknúť, preto sa pridávajú až na koniec. Pečte ešte 10 minút.

 

Po 10 minútach granolu vyberte a posypte nalámanou horkou čokoládou. Čokoláda sa krásne v ešte teplej granole rozpustí a zmes tak ešte viac spojí.

 

Takto pripravenú granolu dajte do dobre uzatvárateľnej nádoby a snažte sa ju nezjesť hneď prvý deň!

 

Na 1 plech granoly

  • 300 g špaldových vločiek (môžu byť aj klasické ovsené)
  • 50 g kešu orieškov
  • 50 g lieskových orieškov
  • 50 g mandlí
  • 30 g slnečnicových semienok a chia
  • 30 g kokosových plátkov
  • 30g hrozienok
  • polovica tabuľky horkej čokolády
  • 1- 2 lyžice škorice
  • 2 väčšie lyžice kokosového oleja
  • 2 väčšie lyžice medu nebo sirupu

Ingrediencie - 2 porcie

2 lyžičky Med včelí
20 g Hrozienka
2 hrste Ovsené vločky
2 lyžičky Chia semienka
2 hrste Zmes jadier a orechov
2 štipky Soľ
2 g Škorica
20 g Semienka slnečnicové
10 g Čokoláda Lindt 85 % kakaa
2 ml Olej kokosový
20 g Kokos plátky

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.