Cuketový chlieb s orechami

Doba prípravy: 100 min. | autor:

Cuketový chlieb s orechami

Cuketový chlieb s orechami

Sladké chleby sú veľmi obľúbenými a výdatnými raňajkami. Chlebom navyše dodáte vláčnosť a šťavnatosť vďaka cukete, diétnej zelenine bohatej na vlákninu.

Najprv si pripravte cuketu. Očistite ju, prípadne ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Prebytočnú vodu, ktorú cuketa pustí, zlejte.

 

Odmerajte mlieko a vlejte do ňho trochu octu (môžete použiť jablčný). Nechajte chvíľu odstáť pri izbovej teplote a potom prilejte kokosový olej a prisypte cukor. Nakoniec do tekutej zmesi vmiešajte aj cuketu a nahrubo nasekané vlašské orechy.

 

Potom si zmiešajte všetky sypké suroviny, teda múku, prášok do pečiva, štipku soli a perníkové korenie podľa chuti. Nakoniec do sypkej zmesi postupne vmiešajte tekutú cuketovú časť a dôkladne premiešajte.

 

Cesto vlejte do predom pripravenej formy na biskupský chlieb vystlanej papierom na pečenie a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne po dobu jednej hodiny.

Špáradlom skontrolujte či je chlieb hotový. Upečený chlieb nechajte vychladnúť a môžete podávať.

Ingrediencie - 2 porcie

120 g Pšeničná múka polohrubá
1 hrsť Orechy vlašské
30 ml Sójové mlieko
0.5 kusov Cuketa
2 štipky Soľ
4 ml Ocot
2 g Kypriaci prášok do pečiva
20 ml Olej kokosový
50 g Cukor hnedý trstinový
2 štipky Perníkové korenie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.