Cuketové rolky s píniovými orieškami

Doba prípravy: 10 min. | autor:

Cuketové rolky s píniovými orieškami

Cuketové rolky s píniovými orieškami

Cuketa je kvôli svojej jemnej chuti fantasticky univerzálna a dá sa použiť na niekoľko spôsobov. Ak je práve jej sezóna stojí len zopár eur.

Navyše, komu by sa chcelo stále vyvárať v kuchyni? Vyskúšajte náš rýchly cuketový recept, ktorý môžete podávať ako desiatu alebo aj ľahkú večeru.

 

A prečo je cuketa taká zdravá? Približne 90 % plodu tvorí voda, zvyšok je plný vlákniny, ktorá je dobrá pre podporu zdravého trávenia. Okrem toho obsahuje antioxidanty, stopové prvky a tiež aj provitamín A, vitamíny skupiny B a vitamín E.

 

  1. Cuketu umyte a škrabkou na zemiaky nakrájajte na dlhé plátky.
  2. V miske zmiešajte ricottu, nasekané bazalkové listy, prelisovaný cesnak a šťavu a kôru z citróna. Osoľte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  3. Plátky cukety natrite ricottou a zarolujte.
  4. Každú rolku posypte píniovými orieškami.
  5. Roľky podávajte hneď pokvapkané olivovým olejom alebo ich uskladnite v chladničke.

Ingrediencie - 2 porcie

1 strúčik Cesnak
1 hrsť Bazalka čerstvá
1 kus Cuketa
2 štipky Soľ
2 g Citrónová šťava čerstvá
20 g Oriešky píniové
250 g Syr Ricotta

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.