Cuketová buchta

Doba prípravy: 60 min. | autor:

Cuketová buchta

Cuketová buchta

Sladké chleby sú veľmi obľúbenými a výdatnými raňajkami alebo desiatou. Chlebu navyše dodáte vláčnosť a šťavnatosť vďaka cukete, diétnej zelenine bohatej na vlákninu.

 

Najprv si pripravte cuketu. Očistite ju, prípadne ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Prebytočnú vodu, ktorú cuketa pustí, vylejte.

 

Ďalej odmerajte mlieko a do neho trochu octu (môžete použiť jablčný) Nechajte chvíľu odstáť pri izbovej teplote a potom prilejte kokosový olej a prisypte cukor. Nakoniec do tekutej zmesi vmiešajte aj cuketu a nahrubo nasekané vlašské orechy.

 

Potom zmiešajte všetky sypké suroviny, teda múku, prášok do pečiva, štipku soli a perníkové korenie podľa chuti. Nakoniec do sypkej zmesi postupne vmiešajte tekutú cuketovú časť a poriadne premiešajte.

 

Cesto vylejte do vopred pripravenej formy na chlieb vystlanej papierom na pečenie a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na dobu jednej hodiny.

 

Či je chlieb hotový skontrolujte špáradlom, ktoré by malo byť po vytiahnutí suché, ak je chlieb už hotový. Upečený chlieb nechajte vychladnúť a môžete podávať.

Ingrediencie - 2 porcie

1 hrsť Orechy vlašské
30 ml Sójové mlieko
0.5 kusov Cuketa
2 štipky Soľ
6 ml Ocot
2 g Kypriaci prášok do pečiva
20 ml Olej kokosový
120 g Múka špaldová
30 g Cukor hnedý trstinový
2 štipky Perníkové korenie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.