Cuketová buchta

Ingrediencie na 1 porciu

Orechy vlašské0.5 hrsť
Mlieko sójové15 ml
Cuketa0.25 kus
Soľ1 štipka
Ocot3 ml
Kypriaci prášok do pečiva1 g
Olej kokosový10 ml
Múka špaldová60 g
Cukor hnedý trstinový15 g
Perníkové korenie1 štipka

Sladké chleby sú veľmi obľúbenými a výdatnými raňajkami alebo desiatou. Chlebu navyše dodáte vláčnosť a šťavnatosť vďaka cukete, diétnej zelenine bohatej na vlákninu.

 

Najprv si pripravte cuketu. Očistite ju, prípadne ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Prebytočnú vodu, ktorú cuketa pustí, vylejte.

 

Ďalej odmerajte mlieko a do neho trochu octu (môžete použiť jablčný) Nechajte chvíľu odstáť pri izbovej teplote a potom prilejte kokosový olej a prisypte cukor. Nakoniec do tekutej zmesi vmiešajte aj cuketu a nahrubo nasekané vlašské orechy.

 

Potom zmiešajte všetky sypké suroviny, teda múku, prášok do pečiva, štipku soli a perníkové korenie podľa chuti. Nakoniec do sypkej zmesi postupne vmiešajte tekutú cuketovú časť a poriadne premiešajte.

 

Cesto vylejte do vopred pripravenej formy na chlieb vystlanej papierom na pečenie a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na dobu jednej hodiny.

 

Či je chlieb hotový skontrolujte špáradlom, ktoré by malo byť po vytiahnutí suché, ak je chlieb už hotový. Upečený chlieb nechajte vychladnúť a môžete podávať.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 468.3402 Kj

Bielkoviny3.13 g
Sacharidy5.98 g
Sacharidy z cukrov0.04 g
Tuky7.36 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina1.59 g
Vápnik1 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.