Recepty z cíceru sú známe nie len vo vegetariánskej kuchyni. Veľmi populárne sú orientálne pokrmy ako napríklad tradičná nátierka nazývaná hummus a cícerový karbonátok známy ako falafel.
Cícer si pripravte podľa návodu na obale. V ideálnom prípade ho namočte minimálne cez noc do vody. Druhy deň ho zlejte a varte v čerstvej vode do mäkka asi hodinu.
V hrnci na troške oleja vypražte najemno nakrájanú cibuľu. Zemiaky dobre umyte, so šupkou ich nakrájajte na kocky a pridajte cibuľu. Ďalej vmiešajte ½ čajovej lyžičky rasce a chvíľu spoločne vyprážajte. Prisypte 1 lyžičku mletej papriky a zľahka poduste. Potom prilejte vriacu vodu, osoľte a nechajte voľne variť.
Medzitým si odoberte polovicu cíceru a rozmixujte ho dohladka spolu s 1 polievkovou lyžicou tahini pasty. Prilejte do rozmixovanej zmesi polovicu pohára vody a kúsok čerstvého ošúpaného zázvoru.
Keď sú zemiaky takmer uvarené pridajte zvyšok nerozmixovaného cícera, chvíľku povarte a na záver prilejte rozmixovaný cícer, vďaka ktorému sa guľáš krásne zahustí.
Podľa chuti môžete dochutiť citrónovou šťavou. Podávajte samostatne či s celozrnným pečivom.
2 kusy | Cibuľa | |
400 g | Zemiaky | |
10 g | Zázvor koreň | |
200 g | Cícer varený | |
2 štipky | Soľ | |
2 štipky | Rasca | |
2 štipky | Korenie paprika mletá | |
30 g | Pasta tahini |
Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.
front.forum.comments-recipe
Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se