Cícerový stredomorský guláš

Doba prípravy: 60 min. | autor:

Cícerový stredomorský guláš

Cícerový stredomorský guláš

Recepty z cíceru sú známe nie len vo vegetariánskej kuchyni. Veľmi populárne sú orientálne pokrmy ako napríklad tradičná nátierka nazývaná hummus a cícerový karbonátok známy ako falafel.

 

Cícer si pripravte podľa návodu na obale. V ideálnom prípade ho namočte minimálne cez noc do vody. Druhy deň ho zlejte a varte v čerstvej vode do mäkka asi hodinu.

 

V hrnci na troške oleja vypražte najemno nakrájanú cibuľu. Zemiaky dobre umyte, so šupkou ich nakrájajte na kocky a pridajte cibuľu. Ďalej vmiešajte ½ čajovej lyžičky rasce a chvíľu spoločne vyprážajte. Prisypte 1 lyžičku mletej papriky a zľahka poduste. Potom prilejte vriacu vodu, osoľte a nechajte voľne variť.

 

Medzitým si odoberte polovicu cíceru a rozmixujte ho dohladka spolu s 1 polievkovou lyžicou tahini pasty. Prilejte do rozmixovanej zmesi polovicu pohára vody a kúsok čerstvého ošúpaného zázvoru.

 

Keď sú zemiaky takmer uvarené pridajte zvyšok nerozmixovaného cícera, chvíľku povarte a na záver prilejte rozmixovaný cícer, vďaka ktorému sa guľáš krásne zahustí.

 

Podľa chuti môžete dochutiť citrónovou šťavou. Podávajte samostatne či s celozrnným pečivom.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
400 g Zemiaky
10 g Zázvor koreň
200 g Cícer varený
2 štipky Soľ
2 štipky Rasca
2 štipky Korenie paprika mletá
30 g Pasta tahini

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.