Cícerový hummus s chrenom

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Cícerový hummus s chrenom

Cícerový hummus s chrenom

V arabskej kuchyni je cícer nenahraditeľnou potravinou v recepte na pikantnú nátierku. Ochutiť ju môžete podľa vlastnej chuti. Základom by ale mali byť čerstvé bylinky, kvalitný olej, cesnak, rasca, dohladka zmixovaný cícer a limetková alebo citrónová šťava.

Existuje veľké množstvo druhov humusu. Napríklad so sušenými paradajkami, olivami, mrkvou a podobne. Dnes si ukážeme starú dobrú klasiku – humus natural s chrenom.

 

 

  1. Uvarený cícer zlejte (môžete použiť aj cícer z konzervy). Šalotku očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Všetky ingrediencie dajte do mixéra a mixujte do hladka. Olej a tahini pastu pridajte tak, aby ste dosiahli požadovanú hustotu humusu.
  3. Hotovú nátierku podávajte s nastrúhaným chrenom, celozrnným pečivom alebo čerstvou zeleninou.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
10 ml Olej olivový
1 kus Cibuľa šalotka
2 g Chren
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Citrónová šťava čerstvá
120 g Cícer v slanom náleve Bonduelle
20 g Pasta tahini
2 štipky rímska rasca

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.