Cícerové placky

Doba prípravy: 10 min. | autor:

Cícerové placky

Cícerové placky

Cícer je strukovina, ktorú môžete poznať aj pod názvom „rímsky hrach“. Je zdraviu prospešná a naviac neobsahuje lepok, takže je vhodná aj pri bezlepkovej diéte.

 

Cícerovú múku, vodu, olej a soľ zmixujete do hladkého cesta. Ak nemáte po ruke cícerovú múku, môžete ju nahradiť cez noc namočeným cícerom alebo cícerom z plechovky. Dajte si ale pozor, aby nebolo cesto priveľmi riedke. Malo by mať konzistenciu a hustotu asi ako cesto na lievance. Ak je cesto priveľmi riedke, prisypte trochu cícerovej múky.

 

Pomocou naberačky vlejte cesto na rozpálenú nepriľnavú panvicu. Navrch nasypte rozmarín (alebo iné bylinky, ktoré máte po ruke) a pozvoľne opekajte, aby sa placka nespálila. Po chvíľke otočte a upečte dozlatista aj z druhej strany.

 

Recepty z cíceru sú stále obľúbenejšie pre jeho príjemnú chuť a široké možnosti využitia hlavne u celiatikov, diabetikov a vegetariánov. Vyskúšajte aj tento skutočne jednoduchý a veľmi rýchly recept na cícerové placky.

Ingrediencie - 2 porcie

2 štipky Soľ
10 g Rozmarín
40 ml Olej repkový
150 g Múka cícerová
350 ml Voda

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.