Cícerové guličky falafel

Doba prípravy: 60 min. | autor:

Cícerové guličky falafel

Cícerové guličky falafel

Falafel je prirodzene vegánsky porkm, ktorý pochádza z Egypta. Ide o vyprážané či pečené guličky z cíceru, ktoré sa servírujú na tanier alebo v chlebe typu pita. Falafel je tiež bohatý na proteíny a vitamíny.

 

Cícer si dopredu namočte a to minimálne na 1 deň. V priebehu ho preplachujte a vymieňajte vodu. Strukoviny sa namáčajú hlavne kvôli lepšej stráviteľnosti a tiež príprave, keďže sa zmes na falafel mixuje z nevareného cíceru, aby to váš mixér zvládol. Keď nestíhate cícer namočiť, tak môžete použiť napríklad polovicu surového cícera a polovicu uvareného. Falafel sa nerobí výhradne z vareného cíceru, výsledná zmes by sa príliš rozpadala.

 

Všetky ingrediencie si vložte do mixéra a jednoducho mixujte. Zmes môžete mať úplne hladkú alebo v nej nechať kúsky cíceru, je to na vás.

 

Potom takto pripravenú zmes nechajte na 15-30 minút v chladničke. Z vychladenej zmesi vytvarujte malé placky (lepšie a rýchlejšie sa vypražia) alebo guličky a tie môžete vyprážať na rozpálenej panvici, nebudeme klamať, tak sú proste najlepšie! Alebo môžete dať falafel piecť na cca 30-40 minút do rúry na 220 stupňov. Po približne 20 minútach ich otočte a nechajte piecť dozlatista z oboch strán.

 

Takto pripravené placky sa hodia k vareným zemiakom, zeleninovým prílohám, ako snack k dipom, náplň do tortíl a pod.

Ingrediencie - 2 porcie

1 kus Cibuľa
4 strúčiky Cesnak
5 ml Olej olivový
1 kus Chilli paprička
260 g Cícer varený
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 hrste Koriander vňať
4 štipky rímska rasca

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.