Chia mango puding

Doba prípravy: 10 min. | autor:

Chia mango puding

Chia mango puding

Mango je vhodné konzumovať až keď je mäkké na dotyk. Najdôležitejšie je ho najprv olúpať a odstrániť kôstku.

 

Mango je najlepšie konzumovať čerstvé. Samostatne alebo napríklad aj v nejakom ovocnom šaláte. Často sa používa aj varené alebo ako príloha k hydinovému mäsu či šunke. Mango je vhodné aj na prípravu kompótov, zaváraním a čajov.

Na niektorých plodoch môžu byť nepríjemné vlákna, ktoré sa zamotávajú do zubov. Niektoré druhy ich majú viac ako iné. Radšej teda odhrýzajte v proti smere rastu vlákien alebo si mango nakrájajte.

 

  1. Mango očistite, zbavte kôstky a nakrájajte na kúsky.
  2. Kúsky rozmixujte a ku zmesi pridajte chia semienka.
  3. Nakoniec v prípade potreby oslaďte stéviou alebo obľúbeným sirupom a podávajte. Mango je dosť sladké samo o sebe.

Ingrediencie - 2 porcie

180 g Mango
2 lyžičky Chia semienka
4 g Sirup datľový bio

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.