Červená šošovicová polievka

Doba prípravy: 35 min. | autor:

Červená šošovicová polievka

Červená šošovicová polievka

Červená šošovica patrí do rovnakého šuplíka ako ostatné strukoviny, no na rozdiel od ostatných potrebuje iné zachádzanie. Strukovinové pravidlá pre ňu prestávajú platiť hneď za pokladňou obchodu.

 

  • červená šošovica neklíči
  • nemá šupku - nespôsobuje nadúvanie
  • nemusí sa vopred namáčať
  • rozvarí sa a je to tak správne
  • po rozmixovaní ju nemusíte pasírovať - nemusíte sa zbavovať šupiek

 

Mrkvu očistite, umyte a nakrájajte najemno. Cesnak olúpte a zmiešajte so soľou. Šunku nakrájajte nadrobno spoločne s cibuľou a následne opečte na panvici. Po chvíli pridajte aj mrkvu a opečte do zlatista.

 

Po pár minútach vmiešajte šošovicu, zalejte vývarom, okoreňte a varte do mäkka približne 15 až 20 minút. Nakoniec za stáleho miešania vsypte do polievky instantnú ryžovú kašu. Šošovicovú polievku dochuťte cesnakom a soľou.

 

Premiešajte, odstavte a po niekoľkých minútach ju môžete podávať. Odporúčame pridať kúsok čerstvého žitného pečiva. Z pečiva si môžete v rúre pripraviť aj krutóny.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 kusy Mrkva
2 strúčiky Cesnak
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 štipky Majorán
500 ml Zeleninový vývar
20 g Kaša instantná ryžová Nominal
6 ml Olej repkový
1 hrnček Šošovica červená varená

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.