Celozrnné špagety s avokádovým pestom

Doba prípravy: 25 min. | autor:

Celozrnné špagety s avokádovým pestom

Celozrnné špagety s avokádovým pestom

Celozrnné produkty sú významne zdravšie ako ich „biele“ verzie. Obsahujú totiž vitamíny, minerály a vlákninu, čo sú látky, ktoré by v zdravom jedálničku nemali chýbať. To platí samozrejme aj pre cestoviny.

 

Svoje obľúbené celozrnné cestoviny uvarte v mierne osolenej vode podľa návodu na obale.

 

Opláchnutý a osušený špenát rozmixujte s lyžičkou olivového oleja a cesnakom. Pridajte avokádo a časť kešu orieškov, pár kešu nasekajte nahrubo a nechajte si na záverečné servírovanie.

 

Do zmesi pridajte soľ, čierne korenie a pokvapkajte citrónovou šťavou. Vzkniknuté pesto premiešajte s uvarenými špagetami, pridajte olivy a posekané cherry paradajky.

 

Každú porciu môžete ešte ozdobiť semienkami alebo orieškami. V prípade nevegánskej verzie môžete použiť aj obľúbený syr.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
2 ml Olej olivový
20 kusov Olivy čierne
2 hrste Paradajky cherry
100 g Špenát čerstvý
1 hrsť Orechy kešu
180 g Avokádo čerstvé
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Citrónová šťava čerstvá
160 g Cestoviny celozrnné pšeničné varené

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.