Carpaccio z červenej repy

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Carpaccio z červenej repy

Carpaccio z červenej repy

 

Nebojte sa na prvý pohľad neobvyklých jedál. Skúste si urobiť zdravú večeru alebo obed v podobe červenej repy so zálievkou, rukolou a kozím syrom.

 

Predhrejte rúru na 190 °C.

 

Červenú repu umyte a zabaľte do dvojitej vrstvy alobalu. Pečte do mäkka v predhriatej rúre. Pripravte sa na to, že to bude trvať najmenej hodinu, repu si však môžete upiecť aj deň vopred. Po upečení by malo repou ľahko prejsť špáradlo. Olúpte a nakrájajte ju na čo najtenšie plátky. Rozdeľte na taniere a nechajte vychladnúť.


 

Na zálievku zmiešajte šťavu z 1 citróna a podľa chuti balzamikový ocot, soľ a čierne korenie.

 

Repu podávajte pokvapkanú zálievkou, olivovým olejom a obloženú syrom a rukolou. Na záver ešte posypte nasekanými vlašskými orechmi.

Ingrediencie - 2 porcie

2 ml Olej olivový
180 g Červená repa
2 hrste Orechy vlašské
2 hrste Rukola
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
40 g Čerstvý kozí syr
20 g Citrónová šťava čerstvá
2 g Balzamikový ocot

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.