Bulgurový šalát s vajcom

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Bulgurový šalát s vajcom

Bulgurový šalát s vajcom

Je chutnejší než kuskus, výživnejší než ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti využitia. Reč je o bulgure, v slovenskej kuchyni zatiaľ málo známej aj keď nie veľmi exotickej prílohe, ktorá má výraznú obilninovú vôňu a príjemnú orieškovú príchuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa, horčíka a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravej stravy. Vďaka zastúpeniu vlákniny podporuje činnosť čriev a pôsobí tiež blahodárne na nervovú sústavu.

 

Bulgur uvarte podľa návodu na obale. Zeleninu si umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Papriku, mrkvu a čerstvé paradajky si jemne orestujte na olivovom oleji. Bulgur premiešajte s orestovanou a čerstvou zeleninou a dochuťte bylinkami a olivovým olejom, ktorý ste si zmiešali s horčicou. Posypte sušenými paradajkami a pokrájaným vajíčkom natvrdo.

 

Na tomto bulgurovom šaláte si pochutnáte či už je teplé či studené. Je teda ideálnym obedom do práce, kde nemáte možnosť si jedlo ohriať.

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.