Bulgurové rizoto s kuracím mäsom

Doba prípravy: 20 min. | autor:

Bulgurové rizoto s kuracím mäsom

Bulgurové rizoto s kuracím mäsom

Je chutnejší než kuskus, výživnejší než ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti využitia. Reč je o bulgure, v slovenskej kuchyni zatiaľ málo známej aj keď nie veľmi exotickej prílohe, ktorá má výraznú obilninovú vôňu a príjemnú orieškovú chuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa, horčíka a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravej stravy. Vďaka zastúpeniu vlákniny podporuje činnosť čriev a pôsobí tiež blahodárne na nervovú sústavu.

 

Očistite, nakrájajte a orestujte kuracie mäso. V priebehu mäso dochuťte soľou, čiernym korením a oreganom. Zeleninu si umyte, nakrájajte a mierne opečte na panvici. Potom ju okoreňte a zmiešajte s kuracím mäsom.

 

Bulgur pripravte podľa návodu na obale a podávajte vedľa zmesi zeleniny a mäsa alebo všetko spoločne premiešajte a vytvorte tak skvelé bulgurové rizoto. Nakoniec posypte čerstvou bazalkou a pokvapkajte citrónom.

Ingrediencie - 2 porcie

1 hrsť Bazalka čerstvá
2 ml Olej olivový
200 g Kuracie prsia
2 kusy Cibuľa
2 kusy Paprika červená
2 kusy Paprika žltá
1 kus Pór
2 štipky Oregano drvené
140 g Bulgur
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 štipky Rasca
6 g Citrónová šťava čerstvá

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.