Bulgurová kaša s kakaom a goji

Doba prípravy: 15 min. | autor:

Bulgurová kaša s kakaom a goji

Bulgurová kaša s kakaom a goji

Je chutnejší než kuskus, výživnejší ako ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti využitia. Reč je o bulgure, v slovenskej kuchyni zatiaľ nie až tak známej prílohe, ktorá má výraznú obilninovú vôňu a príjemné orieškovú chuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa, horčíka a minimum tuku robí z bulguru jasného kandidáta zdravej výživy. Vďaka obsahu vlákniny podporuje činnosť čriev a taktiež pôsobí blahodárne na nervovú sústavu.

 

 

  1. Bulgurt, kakao, med a mandľové mlieko dajte do hrnca, premiešajte a priveďte k varu.
  2. Kašu varte na strednom plameni za stáleho miešania približne 12-15 minút (ak sa kaša prichytáva, podlejte trochou vody) a pridajte štipku soli na podporenie sladkej chuti.
  3. Hrniec priklopte pokrievkou a nechajte odstáť ďalších 10 minút.

Kašu servírujte v miske posypanú kakaovými bôbmi a goji.

Ingrediencie - 2 porcie

2 lyžičky Med včelí
20 g Goji kustovnica čínska
100 g Bulgur
2 štipky Soľ
440 ml Mandľové mlieko Alpro
10 g Holandské kakao

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.