Bulgur so zeleninou

Doba prípravy: 20 min. | autor:

Bulgur so zeleninou

Bulgur so zeleninou

Je chutnejší než kuskus, výživnejší než ryža, pripravuje sa rýchlejšie než krúpy a má široké možnosti využitia. Reč je o bulgure, v slovenskej kuchyni zatiaľ málo známej aj keď nie veľmi exotickej prílohe, ktorá má výraznú obilninovú vôňu a príjemnú orieškovú chuť.

 

Obsah vitamínu A, fosforu, železa, horčíka a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravej stravy. Vďaka zastúpeniu vlákniny podporuje činnosť čriev a pôsobí tiež blahodárne na nervovú sústavu.

 

Bulgur uvarte podľa návodu na obale. Umytú a nakrájanú zeleninu a vajce uvarené na tvrdo zmiešajte dohromady. Pokvapkajte olivovým olejom, citrónovou šťavou, okoreňte, posypte čerstvou bazalkou a môžete podávať spoločne s uvareným bulgurom.

 

Šalát sa nebojte jesť ani za studena, je ideálnym obedom do práce, kde nemáte možnosť si jedlo ohriať.

Ingrediencie - 2 porcie

2 hrste Bazalka čerstvá
20 ml Olej olivový
400 g Ľadový šalát
200 g Reďkovky
2 kusy Vajce slepačie natvrdo
1 kus Paprika červená
4 štipky Oregano drvené
300 g Bulgur
1 kus Uhorka šalátová
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
6 g Citrónová šťava čerstvá
2 lyžičky lahôdkové droždie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.