Bruschetta s cesnakom a paradajkami

Doba prípravy: 15 min. | autor:

Bruschetta s cesnakom a paradajkami

Bruschetta s cesnakom a paradajkami

Bruschetta je vlastne opečený chlieb a robí sa z bieleho chleba alebo bagety, ktorý sa pečie za sucha v rúre. Variácií na bruschettu je hneď niekoľko a stretnúť sa s týmto predkrmom môžete v každej talianskej reštaurácií. Pre zdravú verziu vyberte kvalitné žitné alebo celozrnné pečivo a doprajte si tento lahodný taliansky predkrm bez výčitiek.

 

Ako prvé si nakrájajte kvalitné pečivo na plátky so šírkou cca 3-5 cm. Ďalej si nakrájajte paradajky na malé kúsky a dajte ich na stranu do misky- vyberajte kvalitné paradajky, keďže na ich chuti stojí celý predkrm.

 

Na paradajky nalejte väčšie množstvo olivového oleja, okoreňte ich soľou, čiernym korením a zmiešajte s bazalkou nakrájanou nadrobno- všetko si premiešajte a nechajte uležať.

 

Zapnite rúru na 150 stupňov a pripravte si plech na stred do vyhriatej rúry.

Dajte piecť kúsky chleba na cca 10 minút (hotové bruschetty musia byť chrumkavé, nie tvrdé).

 

  1. bruschetta s cesnakom:

vezmite opečený chlieb, natrite naň cesnak (rovnako ako na hrianky), osoľte ho a pokvapkajte olivovým olejom

  1. bruschetta s paradajkami:

vezmite opečený chlieb a navrch naskladajte paradajkovú zmes

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
0.5 hrstí Bazalka čerstvá
10 ml Olej olivový
2 hrste Paradajky cherry
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
180 g Bageta cereálna

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.