Bravčové stehno s mrkvou

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Bravčové stehno s mrkvou

Bravčové stehno s mrkvou

Myslíte si, že by ste s týmto jedlom doma príliš nezabodovali? Keď kúpite dobré mäso a budete sa riadiť našim receptom, určite predčíte povesti o bravčovom mäse s mrkvou!

 

Mäso nakrájajte na kocky, okoreňte soľou a čiernym korením. V hrnci rozohrejte lyžicu oleja a opečte na ňom mäso dozlatista zo všetkých strán (ak je mäsa viac, ako sa vojde na dno hrnca, rozdeľte ho na viac dávok). Opečené mäso vyberte a odložte.

 

Do hrnca od mäsa pridajte maslo a opečte na ňom cibuľu do svetlej zlatistej farby, to zaberie cca 6 minút. Pridajte odložené mäso a zalejte časťou vývaru alebo vodou tak, aby bolo mäso len čiastočne ponorené. Mäso duste priklopené do mäkka približne hodinu. Podľa potreby môžete mäso počas dusenia podlievať vývarom či vodou.

 

Keď bude už mäso takmer mäkke (približne 15 minút pred koncom dusenia, vsypte do hrnca nakrájanú mrkvu a okoreňte muškátovým kvetom.

 

Hotové jedlo dosoľte podľa chuti, prípadne pridajte štipku cukru, keď to bude potrebné. Vypnete platničku a v hrnci rozmiešajte zvyšný kúsok studeného masla pre jemnejšiu chuť.

 

Odporúčame podávať s varenými zemiakmi posypanými nasekanou pažítkou a maslom.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Mrkva
30 g Maslo
1 kus Cibuľa červená
200 g Bravčové mäso chudé
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
500 ml Zeleninový vývar
10 ml Olej repkový

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.