Bolonské špagety so šošovicou

Doba prípravy: 45 min. | autor:

Bolonské špagety so šošovicou

Bolonské špagety so šošovicou

Šošovica sa môže stať skvelou alternatívou mäsa. Ide o strukovinu bohatú na vitamíny a železo. Navyše pomáha znižovať hladinu škodlivého cholesterolu.

 

Najprv uvarte šošovicu vo vode podľa návodu na obale. Výhodou červenej šošovice je tiež to, že sa oproti iným odrodám nemusí namáčať cez noc.

 

Na rozohriatej panvici s kvapkou kokosového oleja poduste na kocky nakrájanú mrkvu, zeler, najemno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak a nasekaný rozmarýn. Celú zmes okoreňte soľou a čiernym korením podľa chuti. Spoločne duste asi 6 minút.

 

Keď je zmes podusená, pridajte ½ polievkovej lyžice tomatovej pasty a dôkladne premiešajte so zeleninou.

Ďalej do zmesi vmiešajte uvarenú šošovicu, vinný ocot a zalejte trochou vody. Potom varte približne 10 minút, kým zmes nezhustne.

 

V poslednom kroku uvarte v mierne osolenej vode špagety podľa návodu na obale. Uvarené špagety sceďte a primiešajte do šošovicovej zmesi s trochou masla ghee.

 

Na tanieri ozdobte nastrúhaným parmezánom a listami rozmarínu.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 kusy Mrkva
2 strúčiky Cesnak
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
20 g Rozmarín
30 g Parmezán sypaný Gran Moravia
100 g Špagety bezlepkové SamMills
2 kusy Zeler stopkový
10 g Ocot vínny
4 ml Olej kokosový
10 g Maslo ghee
1 hrnček Šošovica červená varená
4 g Paradajková pasta

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.