Bezmäsité karbonátky

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Bezmäsité karbonátky

Bezmäsité karbonátky

Cícer je nutrične bohatá, chutná a zároveň lacná surovina, z ktorej je možné uvariť skvelý obed pre celú rodinu. Cícer sa používa aj ako prevencia proti civilizačným ochoreniam, udržuje jemnú a pevnú pokožku a je výborným zdrojom rastlinných bielkovín.

 

Cícer, cibuľu a cesnak rozmixujte dohladka v mixéri, dochuťte korením a pridajte čerstvé nasekané bylinky. Zmes následne zmiešajte s pohánkovou múkou. Vytvarujte karbonátky a na oleji opečte dohneda, prípadne môžete karbonátky upiecť v rúre.

 

Na tanieri ozdobte karbonátky jogurtovým dipom (jogurt, čierne korenie, soľ, citrónová šťava a kurkuma) a čerstvou zeleninou. Podávajte s pita chlebom, pečivom podľa vlastnej chuti alebo napríklad varenými zemiakmi či kašou.

 

Vyskúšajte aj ďalšie recepty z cíceru.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 strúčiky Cesnak
2 hrste Paradajky cherry
2 hrste Pažítka
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
200 g Jogurt biely 1,5 % tuku
2 g Petržlenová vňať
2 g Citrónová šťava čerstvá
400 g Cícer v slanom náleve Bonduelle
6 štipiek Koriander mletý
20 g Pohánková múka
6 štipiek Kurkuma mletá Kotányi
2 štipky rímska rasca

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.