Bezlepkové špagety s mrkvou

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Bezlepkové špagety s mrkvou

Bezlepkové špagety s mrkvou

Keď budeš jesť veľa mrkvy, nebudeš potrebovať okuliare- hovorievali naše babičky a mamičky. Vitamín A, ktorý mrkva obsahuje, má naozaj priaznivé účinky pre zdravý zrak.

 

Aj keď zjete denne jednu či viac kusov mrkvy, nemusíte vôbec prospievať zdraviu svojich očí. Prežúvaním surovej mrkvy využijete len 5 % množstva betakaroténu obsiahnutého v jednom koreni. Už len nastrúhaním mrkvy môžete jeho účinky zvýšiť na 30 %, no najlepšou možnosťou je zeleninu povariť a podávať ju s tukom.

 

Bezlepkové špagety uvarte v osolenej vode podľa návodu. Mrkvu nakrájajte na tenké rezance. Na panvici rozohrejte maslo alebo tuk, vložte doň kari korenie, mrkvové rezance a 5 minút duste.

 

Potom primiešajte kyslú smotanu a špagety. Premiešajte, posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou a môžete podávať.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Mrkva
20 ml Olej olivový
30 g Kunín kyslá smotana 12 % tuku
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
20 g Petržlenová vňať
200 g Špagety bezlepkové SamMills

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.