Bezlepková vianočka

Doba prípravy: 60 min. | autor:

Bezlepková vianočka

Bezlepková vianočka

Vianoce sú sviatky plné dobrôt. Pre osoby, ktoré musia dodržiavať bezlepkovú diétu, je toto obdobie zložitejšie, pretože nie každý tradičný recept je možné pripraviť zdravo a chutne. To našťastie nie je prípad tejto vianočky.

 

Múku zmiešajte vo väčšej miske so soľou, cukrom a so sušeným droždím. Na platni si zatiaľ ohrejte mlieko a doň dajte rozohriať aj tuk.

 

Mlieko s tukom potom spojte so sypkou zmesou a nakoniec pridajte aj hrozienka. Rukami vypracujte vláčne cesto, ktoré necháte aspoň hodinu zakryté kysnúť.

 

Keď je cesto vykysnuté, rozdeľte ho na diely, z ktorých vianočku zapletiete. Pripravenú vianočku dajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ešte aspoň 15 minút dokysnúť.

 

Potom ju potrite rozšľahaným vajcom a dajte piecť na 200° asi 40 minút.

Ingrediencie - 2 porcie

24 g Maslo
90 ml Polotučné mlieko 1,5 % tuku
2 kusy Vajce slepačie
20 g Hrozienka
2 štipky Soľ
30 g Cukor hnedý trstinový
120 g Múka bezlepková
0.25 balení Droždie sušené (10 g)

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.