Batatová polievka

Doba prípravy: 40 min. | autor:

Batatová polievka

Batatová polievka

Šošovicu (Beluga) uvarte podľa návodu na obale. Vo veľkom hrnci orestujte na tuku šalotku na kocky. Pridajte pokrájanú mrkvu a petržlen. Medzitým, čo sa restujú, oškrabte sladké zemiaky a nakrájajte ich na stredné kocky. Pridajte ich k zelenine do hrnca spolu s korením. Zmes zeleniny a korenia pekne premiešajte a po chvíli restovania zalejte horúcou vodou alebo vývarom tak, aby bola všetka zelenina vo vode. Pretože polievku nebudeme zahusťovať, nepridávajte vody či vývaru príliš. Hrniec priklopte pokrievkou a nechajte pomaly variť, kým nebude všetka zelenina mäkká na zhryz. Teraz z polievky vyberte všetko korenie, rozmixujte na naozaj jemný krém, dochuťte soľou a prípadne korením a na záver pridajte uvarenú strukovinu. Servírujte s čerstvým koriandrom alebo s petržlenovou vňaťou.

 

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Mrkva
200 g Petržlen-koreň
2 kusy Cibuľa šalotka
160 g Šošovica varená
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
8 g Škorica
4 kusy Bobkový list
2 lyžičky Nové korenie
20 g Maslo ghee
300 g Zemiaky bataty varené bez šupky
1 hrsť Koriander vňať

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.