Banánový chlieb

Doba prípravy: 60 min. | autor:

Banánový chlieb

Banánový chlieb

Rúru predhrejte na 180 stupňov.

 

Do mixéru dajte banány, sladidlo, olej a kypriaci prášok. Všetko dobre zmixujte. Potom zmes dochuťte škoricou a vanilkovým extraktom, s tým ale opatrne, stačí menšia čajová lyžička. Taktiež trocha osoľte.

 

Ďalej môžete pridať semienka- ľanové alebo chia. Takutú zmes zmiešajte s múkou a dobre premiešajte. Odporúčame na pečenie používať múku špaldovú.

 

Podľa chuti môžete pridať ďalšie ingrediencie. Skvele sa hodia hrozienka, nasekané vlašské oriešky kúsky čokolády alebo napríklad nastrúhané jablko.

 

Všetko nalejte do olejom vymastenej formy, ktorú je dobre vysypať kokosom/múkou (alebo do nej dajte papier na pečenie). Hore ešte pridajte na ozdobu jeden banán rozrezaný na polovicu.

 

Potom pečte 45 minút, priebežne môžete skúšať test špáradlom, kým ho nevytiahnete čisté.

 

Môžete ho zjesť hneď po vytiahnutí z rúry, rovnako dobrý je ale aj za studena. Čistý alebo natretý džemom či nutelou? Ale pozor, rýchlo mizne. Navyše sa vôbec nemusí dosladzovať.

 

Na klasickú podlhovastú formu na chlieb budete potrebovať:

  • 6 banánov (jeden je na ozdobu)
  • 1 až 1,5 hrnčeka múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/3 hrnčeku oleja (kokosový môžete nahradiť repkovým)

Zvyšok ingrediencií podľa chuti.

Ingrediencie - 2 porcie

300 g Banán
2 lyžičky Chia semienka
6 g Ľanové semienka celé
1 hrsť Zmes jadier a orechov
2 štipky Soľ
2 g Škorica
2 g Kypriaci prášok do pečiva
20 ml Olej kokosový
80 g Múka špaldová
1 kus vanilkový struk

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.