Baklažánové placky

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Baklažánové placky

Baklažánové placky

Baklažán oškrabeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Potom ho osolíme a necháme 15 minút odpočívať. Paradajky nakrájame na hrubšie kolieska, poukladáme ich na papier na pečenie, posolíme, na každé koliesko dáme kúsok bazalky a pokvapkáme málinko olivovým olejom. Dáme piecť na 180 °C až kým nie sú paradajky opečené. K nastrúhanému baklažánu pridáme múku, 2 polievkové lyžice mlieka (môžete použiť kravské ak nemáte doma rastlinné) a okoreníme. Zmes zmiešame a na rozpálenú panvicu, vytretú trochou oleja, vytvarujeme cca štyri placky. Keď sú placky opečené, poskladáme na ne paradajky z rúry. Môžeme podávať s rôznymi druhmi príloh, šalátmi alebo samotné ako desiatu.

Ingrediencie - 2 porcie

2 hrste Bazalka čerstvá
2 ml Olej olivový
2 kusy Vajce slepačie
1 kus Baklažán
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 kusy Paradajka
70 ml Kokosové mlieko
2 ml Olej kokosový
140 g Múka bezlepková

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.