Baklažán so šošovicou a vajcom

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Baklažán so šošovicou a vajcom

Baklažán so šošovicou a vajcom

Na baklažán sa často hľadí len ako na alternatívu mäsa pre vegetariánov. Tým mu ale dosť krivdíme, keďže chutí výborne. Ak ste pulty s fialovými tekvicami obchádzali oblúkom, nebojte sa, nabudúce ho vložte do košíka a pripravte napríklad tento skvelý recept s červenou šošovicou.

 

Baklažán umyte, po celom povrchu napichajte vidličkou a pečte na rošte v trúbe na 200 °C približne 30 minút, aby dobre zmäkol.

Šošovicu (idálne červenú) pripravte podľa návodu na obale. Baklažán rozrežte a lyžicou vydlabte všetku dužinu, tu nasekajte najemno (šupku vyhoďte).

 

Na ghí mierne vypražte cesnak spolu s korením. Pridajte ošúpané paradajky, šošovicu a podlejte vodou tak, aby mala zmes konzistenciu redšej kaše. V priebehu varenia bude treba určite ešte trocha podlievať. Krátko všetko povarte a nebojte sa pri miešaní šošovicu narušiť, aby sa trocha rozpadla.

Keď budú paradajky mäkké, pridajte nakrájaný baklažán, 2/3 nasekaného kariandra a ešte krátko varte.

 

Na záver pridajte tahiny, soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu. Šošovicu ochutnajte a prípadne ešte dochuťte. Servírujte posypané koriandrom, s tenkými plátkami červenej cibule a vajcom namäkko či natvrdo, podľa vašej chuti.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
2 kusy Vajce slepačie
4 hrste Paradajky cherry
2 kusy Cibuľa červená
2 kusy Baklažán
160 g Šošovica varená
8 štipiek Rasca
2 štipky Koriander mletý
40 g Pasta tahini
16 g Maslo ghee
2 hrste Koriander vňať

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.