Ľudský organizmus si nedokáže vytvoriť mastné kyseliny sám, preto je potrebné ich dodávať telu prostredníctvom vyváženej stravy. Mastné kyseliny omega-6 sa vyskytujú v mnohých superpotravinách. Možno ich nájsť najmä v ľanových, chia a slnečnicových semienkach, mandliach, v avokáde, v kukurici a olivách. Zo živočíšnych produktov sa dajú konzumovať hlavne v rybách, v hovädzom mäse a tučných mliečnych výrobkoch.
Pozitívne účinky omega-6
Mastné kyseliny omega-6 významne podporujú správnu činnosť metabolizmu a tým sa stávajú vhodným pomocníkom v boji proti obezite. Okrem toho znižujú krvný tlak a slúžia ako dobrá prevencia proti kardiovaskulárnym chorobám. Kyselina linolová ďalej posilňuje imunitný systém, má vplyv na mozgovú činnosť, urýchľuje hojenie rán.
Negatívne účinky omega-6
Všetka ľudská strava by mala byť vyvážená, a to isté platí aj pre príjem mastných kyselín omega-6. Hoci majú mnoho pozitívnych účinkov, neradno ich konzumáciu preháňať. Prebytok kyseliny linolovej v tele môže naopak imunitný systém oslabiť a spustiť zápalové procesy, ktoré sa môžu stať príčinou ďalších vážnejších ochorení. Kyseliny omega-6 by mali tvoriť maximálne 9 % denného príjmu.