Tortilly: 5 receptov na najchutnejšie plnené tortilly

Vyskúšajte recepty na obľúbené plnené tortilly. Pripravili sme si pre vás päť receptov, ktorým určite neodoláte.

Tortilly, tiež známe ako quesadillas, sú obľúbeným pokrmom mexickej kuchyne. V našich končinách sa táto kuchyňa stala taktiež populárnou a preto sú pre nás už bežnou pochúťkou napríklad aj mexické tortilla chipsy či spomínané plnené tortilly. 

Tortilly dnes nájdete skoro v každom obchode s potravinami a vybrať si môžete či už tie klasické alebo aj celozrnné. Okrem toho existujú aj jednoduché recepty na prípravu rôznych druhou tortilly doma. Samozrejme sme si pre vás takéto recepty pripravili a preto ich neváhajte vyskúšať. Sú chutné, jednoduché, rýchle a navyše nimi ozvláštnite svoj jedálniček.

Tortilla plnená mletým mäsom

Recept na tortilly plnené chutnými rolkami z mletého mäsa.

Ingrediencie:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 4 tortilla placky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 lahôdkové cibuľky
  • 5 vajec
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • mletá sladká paprika
  • 8 plátkov slaniny
  • 4 lyžice majonézy
  • ľadový šalát
  • paprika
  • šalátová uhorka
  • 8 cherry paradajok

Postup:

Najprv si pripravte mleté mäso. Vložte ho do misky a ochuťte soľou, čiernym korením a mletou paprikou. Pridajte roztlačené strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájanú lahôdkovú cibuľu, vajce a všetko dobre premiešajte. Zo zmesi vytvarujte rolky a na olivovom oleji ich opečte zo všetkých strán.

Pripravené mleté mäso zatiaľ položte bokom a pripravte si zvyšok náplne do tortilly. Na suchej panvici do chrumkava opečte plátky slaniny. Z vajec si pripravte 4 volské oká. Všetku zeleninu umyte, nakrájajte a zmiešajte na šalát.

Na záver už len stačí opiecť tortilly na suchej panvici z oboch strán. Dajte pozor aby sa nespálili. Opečené tortilly potrtite majonézou a navrstvite na nich šalát, opečenú slaninu, vajcia a nakoniec rolky z mäsa. Tortilly zrolujte, spojte špáradlom, prekrojte napoly a môžete podávať.

Tortilly s kuracím mäsom a ananásom

Rýchly recept pre tých, ktorí milujú spojenie ananásu, syra a mäsa.

Ingrediencie:

  • 3 tortilly
  • 2 ks kuracích pŕs
  • 150 g strúhaného syra
  • ananás z konzervy
  • rastlinný olej
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Kuracie mäso umyte, osoľte, okoreňte čiernym korením a osmažte na oleji. Po vychladnutí nakrájajte na malé plátky. Tortilly si opečte na suchej panvici, posypte strúhaným syrom, pridajte kúsky mäsa, ananásu a znova syr. Naplnené a zrolované tortilly ešte raz opečte na panvici, aby sa vám v nich syr chutne rozlial.

Celozrnné tortilly plnené tuniakovou zmesou

Celozrnné tortilly sú zdravším variantom tých klasických. Nájdete ich v bežných obchodoch s potravinami.

Ingrediencie:

  • celozrnná tortilla
  • 70 g tuniaka vo vlastnej šťave
  • 30 g strúhanej mozzarelly
  • 2 kyslé uhorky
  • cibuľa
  • 3 pl kukurice
  • 1 čl horčice
  • 1 čl kečupu

Postup:

Celozrnnú tortillu zvnútra natrite horčicou a kečupom. Ďalej do nej vložte tuniaka zbaveného šťavy, nakrájanú cibuľu, kukuricu, nakrájané kyslé uhorky a nakoniec strúhaný syr. Preložte ju napoly a stlačte, aby držala pokope. Na záver ju ešte opečte na panvici z oboch strán do zlatista. Tortilla tak bude chrumkavá a syr sa vám vo vnútri roztopí.

Tortillu môžete podávať napríklad so zeleninovým šalátom.

Kukuričné tortilly plnené fazuľou a avokádom

Fit recept na domáce kukuričné tortilly, ktoré sa vyplatí vyskúšať.

Ingrediencie:

Tortilly

  • 2 hrnčeky kukuričnej múky
  • 1,5 hrnčeka teplej vody
  • ½ čl soli

Náplň

  • 2 avokáda
  • soľ
  • čierne korenie
  • cesnakové korenie
  • 300 g paradajok
  • 200 g uvarenej fazule
  • 80 g kukurice
  • hrsť rukoly

Postup:

Začnite prípravou kukuričnej tortilly. V miske si zmiešajte kukuričnú múku s teplou vodou a soľou. Z vytvoreného cesta vytvorte menšie guličky, ktoré rozvaľkajte na placky. Takto pripravené placky vložte na suchú rozpálenú panvicu a opečte do zlatista z oboch strán. Hotové tortilly uložte na chvíľu medzi papierové obrúsky, aby zmäkli.

V miske si zatiaľ roztlačte zrelé avokádo. Pridajte k nemu soľ, čierne korenie, cesnakové korenie a vytvorte zmes, ktorou natrite kukuričné tortilly. Nakoniec na nich uložte rukolu, uvarenú fazuľu, nadrobno nakrájané paradajky, kukuricu a zrolujte.

Špenátové tortilly s avokádom a cícerom

Recept na zdravé domáce špenátové tortilly, ktorý sa hodí do vegánskeho jedálnička.

Ingrediencie:

Tortilly

  • 1 a ¾ hrnčeka špaldovej múky
  • 2 pl olivového oleja
  • ½ soli
  • 1 a ¾ hrnčeka čerstvých špenátových listov
  • 1/3 hrnčeka vody

Náplň

  • 400 g cíceru
  • 3 pl limetkovej šťavy
  • 3 čl nasekanej chilli papričky
  • 1 avokádo
  • ½ červenej cibule
  • 1 zväzok koriandrovej vňate
  • 1 čl mletého koriandra
  • 1 čl mletej rasce
  • 1 čl sušeného cesnakového prášku
  • štipka soli

Postup:

Najprv si pripravte špenátovú tortillu. Zmiešajte múku, soľ a olivový olej. Špenátové lístky si umyte a spolu s vodou ich rozmixujte na pyré, potom ho pridajte k múčnej zmesi. Poriadne zmiešajte aby vám vzniklo hladké cesto. Z cesta vypracujte guľu, zakryte ju potravinovou fóliou a dajte na cca 20 minút odležať do chladničky. Potom rozdeľte na 6 častí a rozvaľkajte na tenké placky. Placky opečte na suchej panvici z oboch strán, potom ich na chvíľu prikryte kuchynskou utierkou, aby zostali mäkké.

Zmiešajte si všetky ingrediencie na náplň. Zo zmesi si odložte bokom asi 1/3 a zvyšok rozmixujte tyčovým mixérom na pastu. Takto pripravenú pastu opäť primiešajte k nerozmixovanej zmesi a natrite na tortilly. Podľa chuti môžete do vnútra ešte pridať napríklad šalát či kúsky mrkvy.

12.12.2018

Získajte zdravý jedálny lístok na mieru ZADARMO

  • Zostavený od nutričnej poradkyne
  • Komplexný jedálny lístok pre vašu osobu
  • Recepty na 7 dní ZADARMO

Chcem jedálniček ZADARMO

Komentáre k článku

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se

 

Kam ďalej?

Jednoduché a rýchle jedlá, ktoré pripravíte na jednej panvici

13.02.2019

Máte chuť na niečo špeciálne, no nechce sa vám strácať čas so zdĺhavými a zložitými receptami? Inšpirujte sa jednoduchými a rýchlymi receptami, na ktoré vám navyše bude stačiť len jedna panvica. Pokračovať v čítaní

Nakladaný hermelín: Naučte sa ten najlepší!

09.01.2019

Obľúbená klasika v tých najlepších obmenách. Vyskúšajte tieto recepty na nakladaný hermelín, určite si pochutnáte. Pokračovať v čítaní

Tatarák: Ako pripraviť dokonalý tatarák pre mäsožravcov aj vegetariánov?

26.12.2018

Tatarák má veľa variácií. Vyskúšajte recepty na lososový či zeleninový tatarák. Pokračovať v čítaní

Recepty z húb: Najlepšie hubové recepty, ktoré Slováci milujú

21.11.2018

Daždivé jesenné počasie praje najmä hubárom. Ktoré huby zbierať a ako si ich pripraviť? Inšpirujte sa v článku. Pokračovať v čítaní

 
Chcem jedálniček ZADARMO

2 528 683 doručených jedálnych lístkov, za dve minúty získate váš!

Tip: Viete, že najčastejšie chcú ľudia schudnúť 10 kg?